veprim-93
MЄƝƲ  
  MIR SE VINI
  Fotot e Miaa
  DVD Humor 2011
  DVD Humor 2010
  DVD Humor 2009
  Futboll Live
  Barcoleta
  Libra
  Weba Per Muzika
  Shkruaj Me Gjak
  Poezi Dashurie
  Gjeje Tri Dallime
  Vdekja
  Dhimbja
  Xhelozia
  Historia e Njeriut
  Qeshu pak...
  Luaj Lojra.
  99 Emrat e HALLAHUT
  Horoskopi (HuMoRiStiK)
  Wallpaper Natyra
  Lexo kuran
  Ç'është Feja Islame?
  Besimi ne Profetet e Allahut
  Besimi ne Allahun xh.sh.
  Çfare Suresh Lexojme Gjate Faljes?
  Nicka Humor
  Messenger 7.5
  Messenger 8.5
  Windows Live Messenger
  MSN Lite 7.5 - WLM 8.5
  Multi Msn
  TeamViewer 5
  Download Photofiltre
  Ulead Photo Express 6
  Download Internet Explorer 8
  Download Google Chrome
  NOD32 Antivirus
  FIFA 10
  Download PhotoImpact x3
  Si me ba nje folder qe smundet te shihet?
  Si Me Ba Folder Pa Emer?
  Qel qysh don add
  Nese deshironi qe mos te keni nick hiq?
  Kthe Piczon Ne TK.
  Downloado Prej Në Youtube..
  Disa weba per me ndreq foto
  Counter Strike 1.6
  Download Msn Plus.
  Zbukuro Emrin
  Download imesh V9
  Download WinRAR
  Download Google Earth
  Download Super Marion
  Ristartoja pc dikuj?
  Bor ne desktop ?
  Shkarko Kuranin Fisnik
  Ibrahim Tatlises-Mavi Mavi
  Emrah-Film Turkisht.
  Film Shqip-1 Miljon euro.
  E verteta ne plazh Pjesa-1
  Cim Baksuzi 2009 humor
  Martesa e Lalushit Pjesa-1
  Cim Tomahovka-Humor shqip
  Dashurija Mbi te gjitha
  Njeriu prej Dheu-Film Shqip
  Habili dhe Kabili-Film Shqip
  Djali dhe Mbreti-Shqip
  Filmi Jetimi i dubluar ne shqip.
  Lalushi per 8 Mars 2009
  Rob B Hood - Jacky Chan
  Jet Li Tai Chi Masters.
  Süper Polis 2 (Jackie Chan)
  Film Shqip Qendresa-1
  Qendresa-2
  Qendresa-3
  Prralle me tupan-8 Marsi 2009
  Stupcat Per 8 Marsi 2009
  Burgu i Mergimit 1-Film Shqip
  Burgu i Mergimit 2-Film Shqip
  Nje Pallto per babain tim ne Burg 1-Film Shqip
  Xheza Fati i Zi-Film Shqip
  Foto Humor
  Lionel Messi.
  Film Shqip Mesuesi
  Koha e Kometës
  Film Shqip Rruga pa Kthim
  Humor Shqip Katundar dhe Sheherli
  Film Shqip Nentoka-1
  Nentoka-2
  Nentoka-3
  DJELMOSHAT E RREZIKSHëM
  Martesa e Bariut-1
  Martesa e Bariut-2
  Muzika Patriotike
  Lojra
  Download Nero 9
  Download Firefox
  Ulead Photo Explorer 8.5
  Foto Fe Islame
  Barcoleta.
  Fjal Te Urta
  Nderro Fotot automatikisht ne msn
  Bane folderin me pasword.
  Media Shqipëtare
  Kthe Foton ne Link.
  Download MagicPhoto.
  Download Beauty Pilot
  Luaj Me Qifteli
  Mixha bib-Per 8 Mars 2009
  Bane Nickun Me Ngjyr
  Msn Plus Per 7.5
  Sulmo Vala 900
  Fshij programet qe nuk mund ti fshish ne menyr normale!
  Merr Ngjyra Per Msn Plus?
  Shiko cilen dite ke lindur?
  Weba Me Dergo SMS
  Photo Slideshow
  Hyn ne pc pa e dit password?
  Luaj Bilard
  Luaj Loje Me Kompjuter
  Luaj Me Kuaj Shum interesan
  Fjal Te Urta Dashurie
  Program qe te meson per me u fal
  YouTube
  Tv Live Shqip
  Nero 10
  Live-sky sports 1
  DeepFreeze 6.1
  Si me ja blloku dikuj msn per 1 or pa program..
  Nese Ju Prishet Tastiera
  Shiko TV Live Të Krejt Botes
  Bane Pc Me Fillu Me Bismilah
  Mausi shum i shpejt :D
  Bane Oren Ne Gjuhen Shqipe Ne PC Tuaj
  Shkarko Lojra
  Seven Remix XP
  AntiVirus Spyware Doctor
  Avira AntiVir Personal
  Norton AntiVirus 2011
  AVG Anti-Virus
  Adobe Photoshop Elements
  Bane Pc Me 4 Desktopa
  Photoshop CS5
  icecold reloaded
  Photoshop cs2
  Media player 11
  Adobe Reader X 10
  Windows 7 Manager
  Media Player Classic
  YouTube MP3 Converter
  Photo! Editor 1.1
  Windows Xp Setup
  WinZip
  Realtek ac'97 audio
  PhotoFiltre 6
  Perdore USB si RAM memorje
  Ndrroje emrin e recycle bin
  Shkarko Biliard Dhe Luaj :D
  Tinasoft
  Google Talk
  iTunes
  PhotoScape
  Video Converter
  Nokia PC Suite
  Qite Oren Ne Desktop
  Fjalor i komentimit te enderrave
  Perfect Keylogger
  San Andreas
  Need For Speed 2010
  Internet Explorer 9.0
  FIFA 2011
  Bani Folderat Me Ngjyra
  RealPlayer
  Yahoo MSN
  Retouch Pilot Lite
Çfare Suresh Lexojme Gjate Faljes?
Te nderuar lexues!

Gjate faljes besimtari duhet te lexoje, disa Dua (lutje), disa sure nga Kurani, dhe Suren hapese te Kuranit, Al-Fatiha.
Suret te cilat besimtaret i lexojne jane ne Kuranin e Shenjte.
Per arsye se disa prej nesh nuk dine te lexojne ne gjuhen arabe, ne kemi sjelle kete seksion, me sure, te shkruajtura ne gjuhen latine. Ato konsistojne ne disa nga suret e fundit te Kuranit, te cilat jane te lehta dhe te shkurtra. Shpresojme qe ne shkrimin e tyre, te sjellim nje shqiptim sa me te mire te tingujve origjinal Kuranor. Nese gjeni ndonje problem ne shqiptimin e sureve, ju lutemi na shkruani nje e-mail, qe te jemi ne gjendje ti korrektojme.  

Lutja e fillimit.
Pasi besimtari vendos te falet dhe ben tekbirin (Allahu Ek'ber), ai fillon faljen duke lexuar kete Dua:  


Subhaneke Allahume ue bihamdike ue tebarakesmuke ue tealah xheduke ue la ilaha gajruk.

Me pas besimtari vazhdon duke thene:  


Eaudhu bilahi mine Shejtani Rraxhim


(Perkthim: Mbrohem me Allahun nga Shejtani i mallkuar.)Me pas lutesi fillon te lexoje Suren al Fatiha:  

Al Fatiha
Bismilahi Rrahmani Rrahimi.  
Elhamdulilahi Rabil al Emin.  
Er-Rrahmani Rrahim.  
Maliki Jeumidin.  
I ja kena budu, ua i ja kena stain.  
Ihdina sirata al-mustakim  
Sirata ledhina en amta aleihim, ghairril maghdubi aleihim ua la da-a-alin.
Amin  

Pas Al-Fatiha-se, lutesi lexon ndonje sure tjeter nga Kurani i shenjte. Per kete qellim me poshte do te gjeni disa sure, te cilat mund te lexohen pas Al-Fatiha-se.  

Suretu Al-Fil
Elemte rakejfe feale Rabuke bi as-habil fil.
Elem je xhe-al kejdehum fitadlil.
Ue ersele aleihim, tajren eba bil.
Termi-i-him bi hixharetin min sixh-xhil.
Fexhe-ala hum ke asfin me'kul.  

Suretu Kurejsh
Li ilafi kurejshi
Ilafi him rihlete shita-ai we saif.
Felja budu, Rabe hadhel bejt.
Eledhi at amahum min xhuin.
Ue amanahum min hauf.  

Suretu Al-Maun
Ere-ejte ledhi, ju kadhi bubi din.
Fedhalike ledhi jedu-ul jetim.
U la jehudu ala ta'amil miskin.
Fe ue-jlun lil musalin.
Eledhine hum an salati him sahun.
Eledhine hum juraun, ue jemne unel maun.  

Suretu Al-Kauthar
Ina-ea-taina kel-keuther.
Fesali li rabike uen har.
Ine shanieke huvel ebter.  

Suretu Al-Kafirun  

Kul-ja e juhel kafirun.
La ea-budu ma tea-budun.
Ue la entum abidune ma eabud
ue la ene abidu ma ebed-tum.
Ue la entum abidune ma eabud.
Lekum dinu kum ue lije din.  

Suretu An-Nasr
Idha xha-e, ue nasru-llahi uel fet-h.
Ue re-ejte n-nase jed-khulune fi dini lahi ef-uaxha.
Fe sebih bi-hamdi Rabike, ue estag-firu.
Ine-Hu kane teuaba.  

Suretu Al Mesed
Tebet je daa ebi lehebin ue teb.
Ma agna anhu, maluhu ue ma kaseb.
Se jasla naren dhate leheb.
Uemre etuhu hamaleten khatab.
Fi xhidiha hablun min mesed.  

Suretu Al-Ikhlas
Kul hu Allahu Ehad.
Allahu Samed.
Lem jelid ue lem juu led.
Ue lem je kul-lehu kufu-uen Ehad.


Suretu Al-Felek
Kul eudhu birabil felak.
Min sherri ma halak.
Ua min sherri ga-asikin idha u akab.
Ua min sherri ne fa thati fil ukad.
Ua min sherri ha-asedin idha-a hasad.  

Suretu En-Nas  

Kul eudhu bir abi nasi
Meliki nasi
ilahi nasi
min sherri uesuasil hanasi
eledhi ju-ues-uisu fisuduri nasi
min el-xhineti eu nasi
 
  


Si Ju Duket Webi
Mir
Keq
Deri Dikun
Shum mir
Palidhje
mrekullushem
pollcode.com free polls

.

Lajmet e mëngjesit 09:00
Info 17:00
Lajmet qendrore 19:30
Qdo Te Dill Ne Ora 20:15
Qdo Te Hanë ne ora 20:15
HTML Free Code
 


 
Werbung  
   
=> Willst du auch eine kostenlose Homepage? Dann klicke hier! <=